Pályázatot hirdet a a Design Terminál2014. 05. 22.

A Design Terminál 2014-től pályázati programot indít tervezők, cégek, intézmények és civil szervezetek számára, városi terekkel és rendszerekkel foglalkozó fejlesztések kidolgozására és megvalósítására.

A pályázat célja, hogy lehetőséget teremtsen a kreatív szakmák számára a városfejlesztés és a technológia határterületeinek feltárására. A Kiíró olyan javaslatokat vár, amelyek új eszközök, alkalmazások, eljárások, felületek létrehozásával kapcsolatot teremtenek az épített környezet és a benne működő rendszerek között, és a városi élet minőségi fejlesztését célozzák meg.

Három kiemelt területen várják a javaslatokat: közlekedés, víz és városi zöld. A közlekedés témában partnerként és konzulensként részt vesz a Budapesti Közlekedési Központ, a második témában Fővárosi Vízművek, míg a városi zöld együttműködő partnere a Főkert Zrt. lesz.

A nyertes koncepciók kidolgozására összesen nettó 5.700.000 Ft, azaz témakörönként maximum nettó 1.900.000 Ft összeg áll a Kiíró rendelkezésére.
A pályázat nyilvános, a pályázatokat 2014. június 13. éjfélig lehet leadni. A projekt nyilvános bemutatása és tesztelése a Design Hét Budapest 2014 keretében történik, októberben.

Forrás: smartcitylab.designterminal.hu

További hírek

Hívjon minket!
Írjon nekünk!